Актуальні проблеми суспільного здоров'я: соціально-філософський аспект - Утюж, Ірина Геннадіївна (Харків : ХНМУ, 2021)
Пандемія COVID-19 чітко показала, що світ може діяти спільно і швидко, щоб змінити всі аспекти нашого суспільства та економіки, від освіти та охорони здоров'я до соціальних домовленостей і нових умов праці. Тому, основним питанням порядку денного є трансформація сучасності, в основі якої є ідея збереження і турботи про життя. Останні геополітичні зустрічі (наприклад, Давос-2020), тільки підтверджують реалізацію даної ідеї. І тому проблема здоров'я, у тому числі суспільного здоров'я, стає актуальною як ніколи.
Keywords: пандемія; здоров'я; умови існування; тези