Динаміка показників фізичного стану студенток 1-2 курсів з урахуванням впливу занять з фізичного виховання - Дорошенко, Едуард Юрійович; Джонсон, Апамба Стефані; Гурєєва, Антоніна Михайлівна (Запорізький державний медичний університет, 2018)
Актуальність проблеми. Навчання у вищому навчальному закладі (ВНЗ) характеризується хронічною емоційною та інтелектуальною напругою на фоні дефіциту рухової активності (РА). Завдяки цьому процес адаптації студентів до навчання відбувається повільно, інколи викликає нервово-психічні зриви та різноманітні розлади серцево-судинної системи (Н.М. Амосов, 1989; С.М. Канішевський, 1999; В.В. Пильненький, 2004; Ю.О. Полатайко). Дефіцит рухової активності (РА) особливо негативно позначається на стані здоров’я студенток вищих навчальних закладів (Я.С. Вайнбаум, 1991; Е.С. Вильчковський, 2002; В.В. Романенко, 2003). Проблема компенсації негативних наслідків дефіциту РА засобами фізичної підготовки студентів була і залишається домінуючою в дослідженнях значного числа фахівців з фізичного виховання студентської молоді (П.В. Власенко,1995; А.С. Куц, 1989, С.Ю. Ніколаїв, 2004; В.А. Леонова, 2008; Н.М. Терентьєва, 2009 та ін.). Предмет дослідження – вплив різних режимів рухової активності на рівень фізичної підготовленості студенток вищих навчальних закладів.
Keywords: тези доповідей