Результати змін гідро- та гемодинамічних показників при ФЕК на очах з міопією високого ступеня - Михайленко, Надія Вікторівна; Завгородня, Наталія Григорівна; Безденежна, Ольга Олександрівна (My University, 2019)
Актуальність. Історія вивчення міопії налічує декілька століть, проте з часом ця проблема не тільки не втрачає своєї гостроти, а й, навпаки, набуває все більшої актуальності. Значна кількість наукових досліджень про це свідчить. Такий інтерес дослідників обумовлений частим розвитком ускладнень, високим ступенем поширеності міопії серед населення і збереженням високого відсотка первинної інвалідності в загальній нозологічній структурі інвалідності органу зору.