Гормональний статус підлітків з первинною артеріальною гіпертензією - Іванько, Олег Григорович; Пацера, Марина Вікторівна; Товма, Анастасія Володимирівна (My University, 2020)
Мета дослідження Визначити у підлітків 16-17 років із вперше виявленою ПАГ сироваткові концентрації найважли- віших гормонів людини: тестостерону, ендотеліну, копептину, реніну, PIVKA ІІ, остеокальцину для визначення їх діагностичного та п рогностичного значення у виникненні хвороб и.