Дослідження асортименту лікувальної косметики антисеборейної дії - Ткаченко, Наталя Олександрівна; Саніна, В. О. (Харків : НФаУ, 2017)
Себорейний дерматит волосяної частини голови – це вкрай специфічне захворювання, яке супроводжується порушенням роботи сальних залоз і веде до появи ряду характерних симптомів (свербіння, подразнення, почервоніння та лущення шкіри), збудником якого є гриби роду Рityrosporum, P. ovale (дріж-джоподібні ліпофільні гриби). Згідно статистичних даних себорейний дерматит у дорослих зустрічається приблизно в 3-5% загального числа дорослого населення, що знаходиться у віковій категорії в межах 20-50 років. Лікування цієї дерматокосметичної патології повинно бути комплексним, з використанням етіологічних, патогенетичних та симптоматичних засобів, як загальним так і місцевим.
Keywords: тези