Блог-технології у вивченні української мови - Ель Хаік, Хамза; Кремпова, Лариса Олександрівна (Запорізький державний медичний університет, 2019)
Вступ. Сьогодні соціальні мережі, дають змогу вивчати іноземні мови не тільки на заняттях, а й у процесі будь-якої іншої діяльності. Навчання можливе в будь-який час і в будь-якому місці. Зокрема блог як веб-сайт, основний вміст якого становлять регулярно оновлювані записи, зображення або мультимедіа, надає іноземним студентам можливість розвивати свої мовні навички в неформальній обстановці, при цьому надаючи їм значний освітній досвід, сприяючи підвищенню ефективності засвоєння української мови в умовах безперервного навчального процесу, що виходить за рамки аудиторних занять. Мета дослідження − підкреслити корисність використання блог-технології в сучасному вивченні української мови як іноземної, показати широкі можливості її застосування на прикладі ведення особистого блогу в мережі Facebook.
Keywords: тези доповідей