Клінічний приклад використання вуглець-вуглецевого композиту для заміщення дефекту діафіза стегнової кістки - Чорний, Вадим Миколайович; Перцов, Володимир Іванович; Chornyi, V. M.; Pertsov, V. I. (Запорізький державний медико-фармацевтичний університет, 2024)
Мета роботи – визначити можливість використання вуглецевих композитних матеріалів у заміщенні дефекту стегна після резекції пухлини. Клінічний випадок. Наведено випадок використання імпланту з вуглецевого композитного матеріалу у пацієнтки з остеосаркомою правого стегна та патологічним переломом середньої третини стегна. Дослідження здійснили з дотриманням до принципів Гельсінської декларації. На здійснення досліджень одержали письмову інформовану згоду пацієнта. Висновки. У результаті вивчення результатів застосування імплантів з вуглецевого композитного матеріалу (на прикладі клінічного випадку), встановили: вони проникні для рентгенівських променів і можуть бути використані для заміщення кісткового дефекту в онкологічній травматології. Aim. To determine the possibility of using carbon composite materials in the femur defect replacement after tumor resection. Clinical case. A case of using an implant made of the carbon composite material for a patient with right femur osteosarcoma and a pathological femoral middle-third fracture is presented. The study was carried out in accordance with the principles of the Declaration of Helsinki. The patient signed the written informed consent form for the study. Conclusions. The results of using the implant made of the carbon composite material have shown its permeability to X-rays and potential use for bone defect replacement in oncological traumatology.
A clinical example of using a carbon-carbon composite to replace a femur diaphyseal defect
Чорний В. М. - ORCID ID: 0000-0002-8273-9276; Перцов В. І. - ORCID ID: 0000-0001-9285-6938.
Keywords: хірургічне лікування; остеосинтез; імплантати; вуглецевий композит; surgical procedures; osteosynthesis; implants; carbon composite