Аналіз частоти антенатальної загибелі плоду у вагітних в Одеському регіоні за 2007-2011 роки - Нікогосян, Л. Р. (Запорізький державний медичний університет, 2012)
В Одеському регіоні з 2007 до 2011 р. вага антенатальної загибелі плоду склала 1,01% від загальної кількості пологів. Питома вага антенатальної втрати плоду зменшились з 1,9% у 2007 до 0,6% у 2011році від загальної кількості пологів, а частота – з 19,1‰ у 2007 до 5,8‰. В Одесі антенатальна загибель плоду склала 1,1% від загальної кількості пологів, або 10,8 на 1000 пологів. Питома вага недоношених мертвонароджених і при антенатальній загибелі плоду в Одеському регіоні відповідно складає 73,1% і 77,5%. Мертвонароджені та при антенатальній загибелі плоду з масою до 1000 г склали 67,7% і 68,6% від загальної кількості недоношених. В Одесі відповідні дані складають 75,9%; 81,0% та 77,1%; 77,8%. В Одесском регионе с 2007 по 2011 г. удельный вес антенатальной гибели плода составил 1,01% от общего количества родов. Удельный вес антенатальной потери плода уменьшились с 1,9% в 2007 до 0,6% в 2011 году от общего количества родов, а частота – с 19,1‰ в 2007 до 5,8‰. В Одессе антенатальная гибель плода составила 1,1% от общего количества родов, или 10,8 на 1000 родов. Удельный вес недоношенных мертворожденных и при антенатальной гибели плода в Одесском регионе соответственно составляет 73,1% и 77,5%. Мертворожденные и при антенатальной гибели плода с массой до 1000 г составили 67,7% и 68,6% от общего количества недоношенных. В Одессе соответствующие данные составляют 75,9%; 81,0 и 77,1%; 77,8%. In Odessa region from 2007 to 2011 specific gravity of antenatal death of feti constituted 1,01% from the general amount of births, and their frequency was 10,1‰. Specific gravity of antenatal losses of feti diminished from 1,9% in 2007 to 0,6% in 2011, and frequency - from 19,1‰ in 2007 to 5,8‰ in 2011. In Odessa-city antenatal death of fetus was 1,1% from the general amount of births, or 10,8 on 1000 births. Specific gravity of prematurely born at antenatal death of fetus in Odessa region makes 77,5%. Antenatal death of fetus with mass up to 1000 g made 68,6% from the general amount of prematurely born. In Odessa the corresponding data constitute 81,0% and 77,8%.
Keywords: антенатальна загибель плоду; Одеський регіон; антенатальная гибель плода; Одесский регион; antenatal mortality; Odessa region