Нефропротекторні властивості ліофільного порошку кавуна на моделі гентаміцинової нефропатії - Монатко, К. В.; Подплетня, О. А.; Монатко, Е. В.; Подплетняя, Е. А.; Monatko, К. V.; Podpletnyaya, E. A. (Запорізький державний медичний університет, 2013)
В експерименті на білих щурах доведено нефропротекторну дію ліофільного порошку кавуна, здатність відновлювати швидкість клубочкової фільтрації та канальцевої реабсорбції, стимулювати ниркову екскрецію креатиніну в умовах гентаміцин-індукованого ураження нирок. В эксперименте на белых крысах доказано нефропротекторное действие лиофильного порошка арбуза, способность восстанавливать скорость клубочковой фильтрации и канальцевой реабсорбции, стимулировать почечную экскрецию креатинина в условиях гентамицин-индуцированного поражения почек. In experiments on white rats proved nephroprotective activity of lyophilic powder of watermelon, ability to restore glomerular ﬁltration and tubular reabsorption, stimulate renal excretion of creatinine in gentamicin-induced kidney damage.
Нефропротекторные свойства лиофильного порошка арбуза на модели гентамициновой нефропатии
Nephroprotective activity of lyophilic powder of wathermelon in a model of gentamicin nephropathy
Keywords: ліофільний порошок кавуна; гостра ниркова недостатність; гентаміцинова нефропатія; гентаміцин; лиофильный порошок арбуза; острая почечная недостаточность; гентамициновая нефропатия; гентамицин; lyophilic powder of watermelon; acute renal failure; gentamicin-induced nephropathy; gentamicin