Актуалізація методології критичної медичної антропології в кризових умовах сьогодення - Спиця, Наталя Валеріївна; Скупий, І. М. (Запорізький державний медико-фармацевтичний університет, 2024)
Критична медична антропологія зосереджена на тому, як економіка та політика впливають на здоров’я людини та суспільства в цілому. Критична медична антропологія допомагає зрозуміти хворобу, її причини та особливості діагностування з врахування політичної, економічної, соціо-культурної складових, які поєднуючись із біологічною складовою формують най об’єктивнішу картину здоров’я і хвороби в суспільстві.