Визначення вмісту жирних кислот у насінні чорнобривців прямостоячих високорослої форми сорту «Гаваї» - Малюгіна, Олена Олександрівна; Смойловська, Галина Павлівна (Переяслав-Хмельницкий, 2018)
Розглядаються результати визначення вмісту жирних кислот у насінні чорнобривців прямостоячих високорослої форми сорту «Гаваї». Дослідження проводили методом газової хроматографії. Встановлено, що насіння чорнобривців прямостоячих високорослої форми сорту «Гаваї» містить до 10 жирних кислот, серед яких переважають ненасичені, здебільшого лінолева та олеїнова кислоти.
Keywords: Tagetes erecta L.; насіння; жирні кислоти; газова хроматографія