Психіатрія та наркологія. Інструменти вимірювання залежностей - Бурлака, В. В.; Виглазова, О. В.; Григорян, Артур Зоренович; Гук, Г. В.; Єфіменко, Сергій Олегович; Засєда, Юрій Ігорович; Казаков, В. Є.; Каніщев, А. В.; Кругляченко, О. Д.; Курило, Віталій Олексійович; Мосейко, О. В.; Сафонов, Дмитро Миколайович; et al. (Харків. нац. ун-т внутр. справ ; Запорізький державний медичний університет, 2022)
Посібник «Інструменти вимірювання залежностей» є важливим змістовним доповненням до основних навчальних матеріалів, застосовуваних за навчальними програмами «Психіатрія та накрологія» в навчальному процесі вітчизняних студентів і студентів - іноземних громадян медичних факультетів спеціальностей «Медицина», «Педіатрія», а також спеціальностей «Психологія» та «Соціологія». Основною метою створення посібника стало формування клінічного та дослідницького мислення, діагностики психічних та поведінкових порушень внаслідок вживання алкоголю, тютюну та інших психоактивних речовин, ознайомлення та оволодіння широким спектром інструментів вимірювання залежної поведінки, заохочення серед студентів дослідницького інтересу, оволодіння навичками безпосереднього обстеження пацієнтів та груп ризику, а також опанування методів конструювання та впровадження скринінгових та клінічних досліджень.