Структура хвороб кровотворної системи серед підлітків Запорізької області - Ярцева, Марія Олександрівна (My University, 2021)
Висока частота захворюваності серед дитячого населення України залишається основною проблемою педіатрів та дитячих спеціалістів вузького профілю на будь-яких етапах надання медичної допомоги. Протягом останніх років захворюваність крові та кровотворних органів серед дитячого населення 15-17 років в цілому, як по Україні, так і в регіоні, залишається стабільною. Метою нашого дослідження було проаналізувати структуру захворюваності кровотворних органів серед підлітків Запорізької області, протягом 5 років, на основі аналізу звернень до консультативного гематологічного кабінету на базі обласної дитячої лікарні.