Досвід використання системних поліпробіотиківу комплексному лікуванні хворих на вугрову хворобу - Резніченко, Наталія Юріївна; Дюдюн, А. Д.; Резніченко, Юрій Григорович; Красько, Микола Петрович; Веретельник, Олександр Володимирович; Кравчук, А. М.; Пантюшенко, Л. І. (Запорізький державний медичний університет, 2010)
Вивчено ефективність застосування системних поліпробіотиків у комплексному лікуванні хворих на вугрову хворобу. Встановлено їх позитивний вплив на клінічний перебіг захворювання, нормалізацію порушеного мікробіоценозу шкіри та кишечника. Рекомендовано використання поліпробіотиків в терапії акне. Изучена эффективность использования системных полипробиотиков в комплексном лечении больных угревой болезнью. Установлено их позитивное влияние на клиническое течение заболевания, нормализацию нарушенного микробиоценоза кожи и кишечника. Рекомендовано использование полипробиотиков в терапии акне. The effectiveness of the use of systemic polyprobiotic medicines for complex treatment of patients with acne vulgaris has been studied. Their positive influence on clinical course of the disease and normalization of the violated skin and intestinal microbiocenosis has been fixed. The use of polyprobiotic medicines for acne treatment has been recommended.
Keywords: вугрова хвороба; мікробіоценоз; поліпробіотики; угревая болезнь; микробиоценоз; полипробиотики; acne vulgaris; microbiocenosis; polyprobiotics