Алгоритм навчання у формуванні ендоскопічного шва - Колеснік, Олексій Петрович; Каджоян, Артем Валерійович; Левик, Олена Миколаївна; Кабаков, А. О.; Михайлов, В. В.; Кечеджиєв, Вячеслав Віталійович; Кузьменко, В. В. (ДЗ «Запорізька медична академія післядипломної освіти МОЗ України», 2019)
Актуальність проблеми навчання фахівців техніці лапароскопічних втручань пов'язана з широким впровадженням малоінвазивних технологій в хірургічну практику. Без попереднього тренінгу, хірург зазнає значних труднощів у формуванні ендоскопічного шва, координації рухів і навігації інструментів, що може привести як до збільшення тривалості оперативного втручання, так і до інтраопераційних ускладнень. Мета дослідження. Метою дослідження є створення алгоритму кривої навчання техніки ендоскопічного шва.
Keywords: тези доповідей