Морфометричні показники щурів самиць з експериментальним метаболічним синдромом - Коротчук, Євген Володимирович (Одеса : ОНМедУ, 2019)
Поширеність ожиріння серед населення стрімко прогресує, особливо серед молодих жінок дітородного віку, За деякими даними, метаболічний синдром (МС) зустрічається у 20-25% дорослого населення, причому в жінок - у 2 рази частіше. Ряд досліджень продемонстрував, що саме маса тіла матері під час вагітності може бути пусковим фактором, котрий у майбутньому призводить до метаболічних порушень у нащадків.
Keywords: тези доповідей