Синтез і протизапальна дія 5-(2-, 3-, 4-нітрофеніл)-1,2,4-тріазол-3-тіонів та їх похідних - Бойко, Я. А.; Кучерявий, Юрій Миколайович (Запорізький державний медичний університет, 2015)
Запалення – це захисна реакція організму на дію шкідливих агентів. Для усунення запального процесу в більшості випадків в медицині застосовуються протизапальні препарати. Їх на даний момент на фармацевтичному ринку світу, в тому числі і українському, налічується численна кількість, різних за хімічною структурою, механізмом дії, ефективністю, тощо. Проте кожний з них має ряд своїх недоліків, що унеможливлює їх використання в тій чи іншій ситуації. Тому пошук нових біологічно активних субстанцій є актуальним завданням для науковців, має теоретичну і практичну значимість.