Analysis of the results of surgical treatment of distal biceps tendon rupture - Kozhemiaka, M. O.; Lisunov, M. S.; Кожем'яка, Максим Олександрович; Лісунов, Михайло Сергійович (My University, 2021)
The main problems associated with the surgical treatment of distal biceps tendon rupture were analyzed in this study. The aim of this study was to compare two methods of surgical treatment of distal biceps tendon rupture. The technique of surgical intervention with using a cortical button fixator and its key steps are described in detail. The functional outcome of the treatment was assessed using the DASH scale. The results were processed using statistical data analysis. The advantages and disadvantages of this method over similar methods and its role in the surgical treatment of this pathology were determined. В даному дослідженні проаналізовані основні проблеми пов'язані з хірургічним лікуванням розриву дистального сухожилка біцепса двоголового м'яза. Метою даного дослідження було порівняти два методи оперативного лікування розриву дистального сухожилка двоголового м'яза плеча. Детально описана методика оперативного втручання з використанням кортикального ґудзикового фіксатора і його ключові етапи. В даному дослідженні була здійснена оцінка функціонального результату лікування за допомогою шкали DASH. Отримані результати були оброблені за допомогою статистичного аналізу даних. Визначено переваги та недоліки зазначеного методу щодо аналогічних, його роль в хірургічному лікуванні розриву дистального сухожилка біцепса.
Аналіз результатів хірургічного лікування розривів дистального сухожилка біцепса плеча
Кожем'яка М. О. - ORCID: 0000-0002-3700-6436; Лісунов М. С. - ORCID: 0000-0002-4796-6019
Keywords: tendon injury; biceps tendon; refixation; surgical treatment; пошкодження сухожилка; сухожилля біцепса; рефіксація; оперативне лікування