Динаміка вмісту ІЛ-17 В сироватці крові у взаємозв’язку із поліморфізмом його гену (RS 612242) у хворих на хронічний гепатит С залежно від результатів противірусної терапі - Калашник, Кирило Вадимович; Рябоконь, Юрій Юрійович; Рябоконь, Олена Вячеславівна (Запорізький державний медичний університет, 2020)
Хронічний гепатит С (ХГС) є актуальною проблемою сьогодення. Сучасні дослідження імунопатогенезу ХГС приділяють особливу увагу визначенню вмісту цитокінів у зв’язку із поліморфізмом генів, що їх кодують. При цьому звернуто увагу, що поліморфізм генів окремих цитокінів впливає не лише на природній перебіг захворювання, а й на ефективність противірусної терапії (ПВТ). Останніми роками при вивченні імунопатогенезу різних патологічних станів зростає інтерес до ІЛ-17, функції якого пов’язують з індукцією продукції прозапальних цитокінів та протимікробних пептидів при інфекційних та аутоімуних захворюваннях.