Сучасні підходи до терапії хронічних алергічних захворювань шкіри - Охматенко, Г. О.; Резніченко, Наталія Юріївна; Хар’яков, В. А.; Резніченко, Юрій Григорович; Резниченко, Н. Ю.; Харьяков, В. А.; Резниченко, Ю. Г.; Okhmatenko, G. A.; Reznichenko, N. Yu.; Khariakov, V. A.; Reznichenko, Yu. G. (My University, 2020)
У статті розглянуті основні етіопатогенетичні чинники розвитку хронічних алергічних захворювань шкіри. Вивчено ефективність комплексного лікування хворих на алергодерматози з використанням крему з рослини Cardiospermum halicacabum. Доведено високу ефективність і безпеку застосування крему з рослини Cardiospermum halicacabum в лікуванні хворих на атопічний дерматит, хронічну істинну екзему, алергічний дерматит. В статье рассмотрены основные этиопатогенетические факторы развития хронических аллергических заболеваний кожи. Изучена эффективность комплексного лечения больных аллергодерматозами с использованием крема из растения Cardiospermum halicacabum. Доказана высокая эффективность и безопасность применения крема из растения Cardiospermum halicacabum в лечении больных атопическим дерматитом, хронической истинной экземой, аллергическим дерматитом. The main etiopathogenic factors of development of chronic allergic skin diseases have been described in the article. The effectiveness of complex treatment for allergic skin diseases with the use of cream, containing Cardiospermum halicacabum has been studied. High effectiveness and safety of cream, containing Cardiospermum halicacabum for atopic dermatitis, chronic eczema vulgaris, allergic dermatitis have been proved.
Современные подходы к лечению хронических аллергических заболеваний кожи
Modern approaches to treatment of chronic allergic skin diseases
Keywords: хронічні алергічні захворювання; лікування; топічні засоби; хронические аллергические заболевания; лечение; топические средства; chronic allergic diseases; treatment; topical medication