Формування мотивації та практичних навичок мініінвазивної хірургії при роботі з лапароскопічним боксом в малих академічних групах - Ткачов, В. С. (Запорізький державний медичний університет, 2019)
Сучасна хірургія стрімко розвивається, віддаючи перевагу інноваційним технологіям діагностики і лікування в усіх її галузях. Навчальною програмою передбачається оволодіння студентами численних практичних навичок, проте досить часто вони мають ознайомлювальний характер і перевага віддається вмінням, корисним лікарю будь-якої спеціальності. Водночас регламент практичних занять, особливості роботи клінічних установ і сучасні деонтологічні засади унеможливлюють залучення зацікавлених студентів до безпосереднього процесу лікування з метою опанування студентами мануальних навиків. Теоретичні знання, не закріплені власним емпіричним досвідом, не засвоюються студентами в мірі, необхідній для самостійного виконання хірургічних маніпуляцій. Мета роботи: обґрунтувати необхідність доповнення програми навчання курсом практичних навичок мініінвазивної хірургії.
Keywords: тези доповідей