Морфологічні особливості великих слинних залоз за умов глутаматіндукованого ожиріння - Сирцов, Вадим Кирилович; Федосєєва, Ольга Віталіївна; Навроцька, О. І.; Бушман, Вікторія Сергіївна; Нечепоренко, Альона Геннадіївна (Запорізька медична академія післядипломної освіти, 2020)
Вступ. Актуальність проблеми ожиріння пов’язана з його поширеністю: більше половини дорослого населення має надмірну масу тіла, що безумовно пов’язано з низьким рівнем фізичної активності, особливостями харчової поведінки, зростанням в раціоні висококалорійних продуктів і легкозасвоюваних вуглеводів, а також широким і безконтрольним використанням в харчовій промисловості та в мережі підприємств громадського харчування харчових добавок, перш за все, глутамату натрію.
Keywords: тези