Смарт-технології в сучасній освіті - Соловйова, Ольга Володимирівна (Харків: ФОП Іванченко І. С., 2018)
Становлення Smart-суспільства можна назвати глобальною тенденцією. Смарт – це здатність об‘єкта, що характеризує інтеграцію у ньому двох чи більше елементів, які раніше не могли бути поєднані, за допомогою Інтернет. Smart-технології приведуть до розширення трудової мобільності в освіті, державній службі, інших сферах зайнятості. Сьогодні популярне слово "розумний" ("smart") приєднується до безлічі слів, формуючи такі «сучасні» поняття, як "розумний будинок", "розумне місто" тощо. Різні електронні середовища і технології, які застосовуються в навчанні, також називають "розумними", хоча тільки деякі їх аспекти дійсно відповідають принципово новим вимогам смарт-освіти. Термін "смарт-технології" набув популярності нещодавно, проте сам термін відомий в науковому середовищі протягом останніх 30 років.