Вплив гіперглікемії на функціональний стан м’язової системи у дітей - Пашкова, Олена Єгорівна; Чудова, Наталя Ігорівна (My University, 2020)
Дані щодо впливу фізичної активності на глікемічним профіль пацієнтів з цукровим діабетом 1 типу (ЦД1) носять суперечливий характер. Одні автори демонструють у своїх дослідженнях позитивний ефект, що виражається зниженням глікованого гемоглобіну (HbA1c) під дією дозованих аеробних фізичних навантажень. Інші, навпаки, демонструють відсутність вірогідної статистичної достовірної різниці між покращенням глікемічного контролю під впливом фізичних вправ у дітей, хворих на ЦД1.
Keywords: глікемічний профіль; цукровим діабетом 1 типу; фізичні вправи у дітей