Clostridium difficele-інфекція у дітей м. Запоріжжя - Радутна, Олена Анатоліївна; Іванько, Олег Григорович; Radutna, Олена Анатоліївна; Ivanko, Oleh Hryhorovych (Запорізький державний медичний університет, 2018)
Однією з актуальних проблем сучасної педіатрії є зміни мікробної екології, які обумовлені використанням антибіотиків, та виникнення у зв’язку з цим кишкових ускладнень. За даними численних досліджень однією з основних причин антибіотик-асоційованої діареї (ААД) є Cl. difficile-інфекція. One of the pressing problems of modern pediatrics is the changes in microbial ecology, which are caused by the use of antibiotics, and the emergence of intestinal complications in this regard. According to numerous studies, one of the main causes of antibiotic-associated diarrhea (AAD) is Cl. difficile infection.
Радутна О.А., Іванько О.Г. Clostridium difficile-инфекція у дітей м. Запоріжжя / Актуальні питання сучасної медицини та фармації: матеріали всеукраїнської науково-практичної конференції до 50-річчя заснування ЗДМУ, Запоріжжя, 18-25 квітня, 30 травня 2018 р. – Запоріжжя. – С. 106.
Keywords: антибіотик-асоційована діарея; Cl. difficile-інфекція; діти; antibiotic-associated diarrhea; Cl. difficile infection; children