Організація курсів за вибором хірургічного спрямування - Никоненко, Андрій Олександрович; Губка, Віктор Олександрович; Головко, Микола Григорович; Вільданов, Сергій Ренатович; Перцов, Іван Володимирович; Подлужний, Олександр Олександрович; Вільховой, Сергій Олегович (Тернопіль : ТДМУ, 2018)
Вступ. На сьогоднішній день виражена тенденція до розвитку вузькоспеціалізованих напрямків практично всіх галузей медицини. За таких обставин особливо актуальним є створення курсів за вибором з вивченням цих галузевих напрямків. В свою чергу, постає проблема організації таких курсів, враховуючи що граничні норми навчального навантаження на одну викладацьку ставку мають складати не більше 600 годин [1]. Це можливо лише за умови зменшення кількості аудиторних годин та збільшення об’єму самостійної роботи студентів. За сучасними вимогами кредитно-модульної системи освіти, учбовий процес у вищому навчальному закладі складається з лекцій, практичних занять та самостійної позааудиторної роботи студентів, яка є його невід’ємною складовою. Самостійна робота студентів є спланованою, пізнавальною, організаційно і методично спрямованою діяльністю, яка здійснюється індивідуально без допомоги викладача [2].
Keywords: тези