Структурно-динамічні характеристики патоморфозу кататонічного синдрому ендогенного генезу - Сафонов, Дмитро Миколайович; Safonov, D. M. (My University, 2016)
Проаналізовано клінічну семіотику, структурно−динамічні особливості та тенденції патоморфозу ендогенної кататонії. Виділено чотири групи факторів патоморфозу кататонічного синдрому, які систематизовано у два вектори: функціональний та морфологічний. Подано типологію патоморфозу кататонії. Clinical semiotics, structural and dynamic features and trends of endogenous catatonia pathomorphosis were analyzed. Four groups of catatonic syndrome pathomorphosis factors, which were systematized in two vectors: functional and morphological, were distinguished. Typology of catatonia pathomorphosis is presented.
Structural and dynamic characteristics of endogenous catatonic syndrome pathomorphosis
Keywords: кататонія; патоморфоз; псевдоморфоз; патопластичні модифікації; catatonia; pathomorphosis; pseudomorphosis; pathoplastic modifications