Аппендэктомия после "аппендэкомии" - Капшитарь, А. В.; Капшитар, Олександр Васильович; Kapshytar, A. V. (Харків : Інститут загальної та невідкладної хірургії ім. В.Т. Зайцева Національної Академії Медичних Наук України, 2018)
Резюме. Описано довольно редкое клиническое наблюдение у больной 30 лет – острый аппендицит после нижней срединной лапаротомии, «аппендэктомии» по поводу вторичного аппендицита, энуклеации кисты правого яичника с разрывом. Спустя 2 месяца повторная срединная лапаротомия по поводу перитонита. Во время операции диагностирован острый гангренозный перфоративный аппендицит, абсцесс, диффузный гнойный перитонит. Аппендэктомия, санация с дренированием брюшной полости и малого таза. Выздоровление. Резюме. Описане досить рідкісне клінічне спостереження у хворої 30 років – гострий апендицит після нижньої серединної лапаротомії, "апендектомії" у зв’язку з вторинним апендицитом, енуклеації кісти правого яєчника з розривом. Через 2 місяці потому повторна серединна лапаротомія у зв’язку з перитонітом. Під час операції діагностований гангренозно-перфоративний апендицит, абсцес, дифузний гнійний перитоніт. Апендектомія, санація з дренуванням черевної порожнини та малого тазу. Видужання. Summary. A rather rare clinical observation in a patient of 30 years – acute appendicitis after lower median laparotomy, «appendectomy » for secondary appendicitis, enucleation of the cyst of the right ovary with a rupture is described. After 2 months, a repeated median laparotomy for peritonitis. During the operation, acute gangrenous perforated appendicitis, abscess, diffuse purulent peritonitis was diagnosed. Appendectomy, sanation with drainage of the abdominal cavity and small pelvis. Recovery.
Апендектомія після «апендектомії»
Appendectomy after «appendectomy»
Keywords: «аппендэктомия»; удаление кисты яичника; повторная операция; аппендэктомия; «апендектомія»; енуклеація кісти яєчника; повторна операція; апендектомія; «appendectomy»; ovarian cyst removal; repeated operation; appendectomy