Спектрофотометричне визначення метопрололу тартрату - Жук, Юлія Миколаївна; Васюк, Світлана Олександрівна (Запорізький державний медичний університет, 2012)
Метопрололутартрат відноситься до кардіоселективнихадреноблокаторів. Їх застосування дозволяє знизити смертність і частоту госпіталізації від серцевої недостатності. Однак, велика кількість фальсифікатів на фармацевтичному ринку робить доцільною розробку нових, більш чутливих і простих у виконанні методик кількісного визначення зазначеної групи лікарських засобів. Тому, метою нашої роботи стало вивчення умов реакції метопрололутартрату з бромкрезоловим пурпурним (БКП) та розробка на цій основі методик його кількісного визначення в лікарських формах.
Keywords: спектрофотометрія; метопрололутартрат; бромкрезоловий пурпурний.; спектрофотометрия; метопрололатартрат; бромкрезоловый пурпурный; spectrophotometry; metoprolol; bromcresol purple