Війна росії проти України: екологічні наслідки та юридична відповідальність - Севальнєв, Анатолій Іванович (My University, 2024)
Створення спроможних та ефективних механізмів забезпечення екологічної безпеки є актуальною та нагальною проблемою світової цивілізації. З кожним роком здійснюється все більший тиск на довкілля, який все частіше виявляється згубним для природи. Ще наприкінці ХХ сторіччя сучасний стан біосфери визнаний як системна екологічна криза. ООН прийняла Декларацію «Порядок денний на ХХІ сторіччя», в котрій визначено сімнадцять кроків людства для подальшого сталого розвитку. Проте все частіше діяльність людини та її наслідки для довкілля оцінюються як «екоцид».
Keywords: тези доповідей