Використання інформаційних технологій в освітньому процесі України - Панасенко, Олександр Іванович; Парченко, Володимир Володимирович; Щербина, Роман Олександрович; Кремзер, Олександр Андрійович; Мельник, Іван Володимирович; Буряк, Валерій Прокопович; Сафонов, Андрій Андрійович; Гоцуля, Андрій Сергійович; Panasenko, O. I.; Parchenko, V. V.; Scherbyna, R. O.; Kremzer, O. A.; et al. (My University, 2016)
В даний час процес інформатизації проявляється у всіх сферах людської діяльності. Так використання сучасних інформаційних технологій є необхідною умовою розвитку більш ефективних підходів до навчання і вдосконалення методики викладання. Особливу роль в цьому процесі відіграють ІТ. Їх застосування сприяє підвищенню мотивації навчання учнів, економії навчального часу, а інтерактивність і наочність сприяє кращому розумінню і засвоєнню навчального еріалу. Залучення студентів до ІТ є надзвичайно важливим напрямом у вирішенні завдання інформатизації в сучасному вищому навчальному закладі і підвищення професійної підготовки. Поряд з цим, розробка і застосування ІТ стає в сучасному вищому навчальному закладі одним з найважливіших шляхів підвищення результативності освіти. Nowadays, the informatization process is manifested in all spheres of human activity. For example, application of modem information technologies is necessary condition for development of more effective approaches in order improving teaching methods. Important place in this process play IT, because their application enhances students’ learning motivation, studying time saving and interactivity and visibility promotes to a better presentation, understanding and mastering the educational historical material. Familiarizing students for IT is the most important direction in solving the problem of informatization in modern higher educational institutions and professional training rising. Along with this, the development and application of IT is becoming in modern higher educational institution one of the most important ways to improve the effectiveness of education.
Employment of informational technologies in the educational process of the Ukraine