Тривале обмеження життєвого простору - вагомий фактор порушення гормонального балансу - Романова, Катерина Борисівна (Харків : НФаУ, 2023)
Мета. Визначити патогенетичні особливості характеру змін гормонального профілю (концентрацій кортикостерону, інсуліну та адренокортикотропного гормону) на тлі метаболічних змін та підвищення артеріального тиску, що формуються у щурів при restraint-стресі на 6-у, 15-у та 21-у тижнях обмеження життєвого простору.
Keywords: гормональний баланс; restraint-стрес; інсулін; кортикостерон; АКТГ; вуглеводний обмін; щури