Вплив парникового ефекту на клімат України - Іванова, О. І. (Запорізький державний медичний університет, 2015)
Клімат Землі, що залежить в основному від стану її атмосфери, протягом геологічної історії періодично змінювався. Останнім часом учені-метеорологи б’ють на сполох: сьогодні атмосфера Землі розігрівається набагато швидше, ніж будь-коли в минулому. За останні 120 років уміст СО2 в повітрі збільшився на 17% У земній атмосфері вуглекислий газ діє, як скло в теплиці чи парнику: він вільно пропускає сонячні промені до поверхні Землі, але втримує її тепло. Це спричинює розігрівання атмосфери, відоме як парниковий ефект.