Анализ эффективности высокодозной тамоксифенотерапии в комплексном лечении больных с ІІІ-ІV стадиями немелкоклеточного рака легкого - Шевченко, А. И.; Каджоян, А. В.; Шевченко, Анатолій Іванович; Каджоян, Артем Валерійович (Запорізький державний медичний університет, 2012)
За допомогою імуногістохімічних методів проаналізовано частоту експресії рецепторів естрогену і прогестерону в пухлинній тканині 30 хворих з недрібноклітинним раком легені, позитивний результат отримано у 1 пацієнтки (3%). Оцінку ефективності високодозної тамоксифенотерапії в комплексному лікуванні здійснено у 45 хворих на недрібноклітинний рак легені III–IV стадій (контрольна група – 39 пацієнтів, які отримали лише хіміотерапію); визначено достовірно кращі результати в досягненні часткового регресу і стабілізації захворювання в досліджуваній групі. With the help of immunohistochemcial methods the frequency of estrogen and progesteron expression in tumor tissue of 30 patients with non-small cell lung cancer was analysed, positive result took place in 1 patient (3%). Assessment of effi ciency of high dose tamoxifenotherapy in combined treatment was performed in 45 patients with III-IV stages of non-small cell lung cancer (control group – 39 patients received chemotherapy only); the results obtained were signifi cantly better in achieving of partial regression and stabilization of the disease in the study group.
Keywords: недрібноклітинний рак легені; тамоксифен; рецептори; естроген; прогестерон; хіміогормональне лікування; non-small cell lung cancer; tamoxifen; receptors; estrogen; progesteron; chemohormonal treatment