Розподіл глікозаміногліканів в структурах селезінки в ранньому післянатальному періоді онтогенезу після внутрішньоплідного введення антигенів різної природи - Таланова, Ольга Сергіївна; Апт, Ольга Анатоліївна; Басенко, Ю. І. (Запорізький державний медичний університет, 2015)
Мета дослідження – встановити розподіл глікозаміногліканів в структурах селезінки щурів в нормі та після внутрішньоутробного введення антигенів різної природи. Матеріали та методи. Об'єктом дослідження була селезінка 196 білих щурів у віці від 1-ої до 90-ої доби післянатального життя. Тварин розподілили на 4 групи: І – інтактні щури; ІІ (контрольна) - тварини після внутрішньоплідного введення фізіологічного розчину; ІІІ - щури, яким внутрішньоутробно вводили спліт-вакцину Ваксигрип; IV – тварини, яким внутрішньоутробно вводили вакцину паротиту.