Релігійна журналістика в Україні: огляд наукових праць - Козиряцька, Світлана Анатоліївна; Козыряцкая, С. А.; Kozyryatska, S. (Інститут регіональних досліджень імені М. І. Долішнього НАН України, 2018)
У статті проаналізовано наукові праці з релігійної журналістики та в хронологічному порядку виокремлено коло проблем, що становили науковий інтерес дослідників. Акцентовано на дискусійних аспектах понять «релігійна журналістика» та «релігійна інформація». У кількісному вимірі дослідження з релігійної журналістики розподілено на три групи (спадний напрям інтенсивності): друковані релігійні видання; мережеві релігійні видання та інші веб-ресурси конфесій; радіо й телебачення. Виокремлено актуальні на сьогодні для релігійної журналістики та конфесійної комунікації сфери досліджень, зумовлені інтенсивним розвитком нових медіа та їх функціями в сучасному суспільстві.
Религиозная журналистика в Украине: обзор научных трудов
Religious Journalism in Ukraine: Review of Scientific Works
Keywords: Журналістика; релігійна журналістика; релігійна інформація; конфесійні засоби комунікації в Інтернеті; медіа-стратегії церков; етнорелігійні стереотипи в медіа-середовищі