Газохроматографічне дослідження перестрічу гайового - Корнієвський, Юрій Іванович; Самборський, О. В.; Панченко, Світлана Валеріївна; Карпун, Євген Олександрович (Харків : НФаУ, 2020)
Перестріч гайовий Melampyrum nemorosum L. представник родини ранникових – Scrophulariaceae. Народні назви (іван-та-марія, мар'янник, брат-і-сестра, братики, день-і ніч). Сировиною перстачу гайового є трава Melampyri herba, яку застосовують при захворюваннях серця, шлунково-кишкового тракту, алергічних реакціях, для лікування ран, екземи, діатезу [1-2].