Стан стоматологічного здоров'я населення залежно від соціального статусу та задоволеності медичною допомогою - Клименко, Вікторія Іванівна; Смірнова, Ірина Віталіївна (My University, 2014)
В статті на підставі проведеного епідеміологічного дослідження проведено оцінку стану стоматологічного здоров'я дорослого населення м. Запоріжжя Встановлено, що не зважаючи на різноманітність всіх захворювань, які виявлені під час обстеження, найчастіше доросле населення звертається за стоматологічною допомогою при виникненні гострого болю. Показано, що існує залежність рівня звернення за стоматологічною допомогою від, соціального статусу, освіти та рівня доходу. In the article is conducted assessment of the dental health of adults of Zaporozhye on the basis of epidemiological investigation. It is established that despite of the diversity of all diseases that were revealed during examination, adult population seeks dental help in the event of acute pain. It is shown, that there is dependence of level negotiability for dental help from social status, education and income.
State of dental health of the population according to social status and satis- faction with medical care
Keywords: стоматологічне здоров'я; звертальність за стоматологічною допомогою; задоволеність медичною допомогою; dental health; negotiability for dental help; satisfaction with medical care