Комплексне лікування хворих з флегмонами щелепно-лицевої ділянки за умов впливу на перебіг репаративних процесів - Сидоряко, Андрій Вікторович; Sidoryako, A. V. (Нац. мед. ун-т ім. О. О. Богомольця, 2020)
Дисертаційна робота присвячена проблемі підвищення ефективності лікування флегмон щелепно-лицевої ділянки та зниження частоти післяопераційних ускладнень на основі використання в післяопераційному періоді дренажу зі сталим зниженим тиском, регіонарно спрямованим введенням другого антибактеріального засобу лімфотропним шляхом та застосування збагаченої плазми факторами росту. Дослідження спрямовані на вивчення особливостей плину запального процесу під час використання запропонованого підходу до лікування та чинників, які впливають на перебіг цих процесів, удосконалення методів післяопераційного лікування гострих запальних процесів ЩЛД на основі поєднання загально прийнятого та запропонованого підходів. The dissertation is devoted to the problem as for increasing the effectiveness of treatment of phlegmon of the maxillofacial area and reducing the frequency of postoperative complications based on the usage in the postoperative period of drainage with constant negative reduced pressure by introducing a second antibacterial, regionally oriented lymphotropic agent and the usage of enriched plasma of growth factors. The research is aimed at studying the peculiarities of the inflammatory process during the usage of the proposed approach to treatment and the factors which influence on the course of these processes, improving the methods of postoperative treatment of acute inflammatory processes of the maxillofacial area based on a combination of generally accepted and proposed approaches.
Comprehensive treatment of patients with phlegmons of the maxillofacial region under conditions of influence on the course of reparative processes
Keywords: флегмони щелепно-лицевої ділянки; активне дренування; регіонарно спрямована антибактеріальна терапія; збагачена тромбоцитами аутоплазма; phlegmons of the maxillofacial area; active drainage; regionally directed antibacterial therapy; platelet-enriched autoplasma