Пилок тополі у Запоріжжі протягом 2006-2015 рр. - Антоненко, А. І. (Запорізький державний медичний університет, 2015)
Пилковий моніторинг є актуальною задачею у зв’язку зі збільшенням кількості та тяжкості алергічних захворювань. Метою нашої роботи був порівняльний аналіз даних, отриманих при аероалергенному моніторингу пилку тополі у Запоріжжі протягом 2010-2015 рр. Моніторинг здійснювався в період цвітіння анемофільних рослин. Тополя чорна або осокір (Populus nigra L.) разом з в'язом є лісутворюючою породою.