Використання кластерного аналізу при вивченні сучасного стану логістичних процесів у забезпеченні медичним майном Збройних Сил України - Білоус, М. В.; Рижов, Олексій Анатолійович; Шматенко, О. П. (Запорізький державний медичний університет, 2020)
Питання організації медичного постачання військових частин та медичних підрозділів Збройних Сил (ЗС) України набули особливої актуальності на сучасному етапі впровадження єдиного логістичного підходу до медичного забезпечення військ. Сучасні зміни у військовій справі, що відбуваються в останні роки та безпосередня участь ЗС України в Операції об’єднаних сил ставлять перед медичною службою нові складні завдання щодо медичного забезпечення військ. Для досягнення яких, по перше, необхідно систематизувати основні підходи до роботи системи логістичного забезпечення та розробити оптимальну модель управління потоковими процесами у медичній службі ЗС України.
Keywords: кластерний аналіз; метод k-середніх; агломеративний метод деревоподібної кластеризації; логістичне забезпечення; медичне майно; Збройні Сили України