Оцінка ефективності фіксації розрізу капсули кульшового суглоба поліпропіленовою сіткою - Панченко, С. П.; Масленніков, Сергій Олегович; Головаха, Максим Леонідович; Масленников, С. О.; Головаха, М. Л.; Panchenko, S. P.; Maslennikov, S. O.; Golovakha, M. L. (К. : Вид-во КНУБА, 2019)
Вивих стегнового компонента ендопротеза є одним з найбільш частих ускладнень при тотальному ендопротезуванні кульшового суглоба (ТЕКС). Розрізняють безліч чинників розвитку вивихів. Кращим варіантом «лікування» вивиху при ТЕКС є запобігання розвитку первинної нестабільності. Особливо актуальним питання відновлення капсульно-зв’язкового апарату є для людей з ожирінням. Ретельне відновлення структур м’яких тканин або збереження цих структур за допомогою модифікованих доступів значно скорочує частоту виникнення вивихів. В даний час розроблено безліч способів зміцнення та відновлення задніх структур капсули кульшового суглоба. У даній роботі досліджується спосіб відновлення і зміцнення задніх структур капсули кульшового суглоба за допомогою сітчастих імплантатів на основі поліпропілену. Мета роботи: оцінка ефективності використання поліпропіленової сітки для закриття дефекту капсули кульшового суглоба. Dislocation of the femoral component of the endoprosthesis is one of the most frequent complications in the total hip joint endoprosthesis (THJE). There are many factors for the development of dislocations. The best option to «treatment» a dislocation in THJE is to prevent the development of primary instability. Of particular relevance to the restoration of the capsule-ligament apparatus is for people with obesity. Careful restoration of soft tissue structures or the preservation of these structures using modified accesses significantly reduces the incidence of dislocations. Currently developed many ways to strengthen and restore the posterior structures of the hip joint capsule. In this paper, we study a method for restoring and strengthening the posterior structures of the hip joint capsule using polypropylene-based mesh implants. Purpose: to evaluate the effectiveness of using a polypropylene mesh to close a defect in the hip joint capsule. Вывих бедренного компонента эндопротеза является одним из самых частых осложнений при тотальном эндопротезировании тазобедренного сустава (ТЭТС). Различают множество факторов развития вывихов. Лучшим вариантом «лечения» вывиха при ТЭТС является предотвращение развития первичной нестабильности. Особо актуальным вопрос восстановления капсульно-связочного аппарата является для людей с ожирением. Тщательное восстановление структур мягких тканей или сохранение этих структур при помощи модифицированных доступов значительно сокращает частоту возникновения вывихов. В настоящее время разработано множество способов укрепления и восстановления задних структур капсулы тазобедренного сустава. В данной работе исследуется способ восстановления и укрепления задних структур капсулы тазобедренного сустава при помощи сетчатых имплантатов на основе полипропилена. Цель работы: оценка эффективности использования полипропиленовой сетки для закрытия дефекта капсулы тазобедренного сустава.
Estimation of efficiency of hip joint capsule cut fixation with polypropylene mesh
Оценка эффективности фиксации разреза капсулы тазобедренного сустава полипропиленовой сеткой
Keywords: капсула; кульшовий суглоб; ендопротез; напружено-деформований стан; модель; метод скінчених елементів; capsule; hip joint; endoprosthesis; stress-strain state; model; finite element method; тазобедренный сустав; эндопротез; напряженно- деформированное состояние; метод конечных элементов