Особливості деформації лівих камер серця у пацієнток з гіпертонічною хворобою в стані менопаузи з різним добовим профілем артеріального тиску - Колесник, Михайло Юрійович; Соколова, Марина Володимирівна (My University, 2024)
Мета дослідження – дослідити взаємозв’язок варіабельності та ступеню нічного зниження артеріального тиску (АТ) та параметрів деформації лівого шлуночка (ЛШ) та лівого передсердя (ЛП) у пацієнток з гіпертонічною хворобою (ГХ) в стані менопаузи.