Периоральний дерматит: особенности диагностики и лечения - Головкин, А. В.; Веретельник, А. В.; Резниченко, Н. Ю.; Петровская, Е. Ф.; Головкін, Анатолій Вячеславович; Веретельник, Олександр Володимирович; Резніченко, Наталія Юріївна (Запорізький державний медичний університет, 2011)
Визначено основні чинники патогенезу та патофізіології периорального дерматиту, особливості клінічних проявів. Обґрунтовано алгоритм діагностики та вибір лікувальної тактики при тяжких формах периорального дерматиту. Определены основные причины патогенеза и патофизиологии периорального дерматита, особенности клинических проявлений. Обоснован алгоритм диагностики и выбор лечебной тактики при тяжелых формах периорального дерматита. The main reasons of pathogenesis and pathophysiology of perioral dermatitis, its clinical peculiarities are described in the article. Diagnostical and treatment methods of severe perioral dermatitis are grounded.
Keywords: периоральний дерматит; демодекоз; орнідазол; периоральний дерматит; демодекоз; орнидазол; perioral dermataitis; demodecosis; ornidazol