Стентування екстракраніальних артерій у лікуванні і профілактиці порушень мозкового кровообігу - Никоненко, Андрій Олександрович; Матерухін, Аркадій Миколайович; Вайло, Юрій Миколайович; Полковніков, Олексій Юрійович (My University, 2020)
Останніми роками у світі кількість цереброваскулярних подій поступово зростає через ішемічні порушення мозкового кровообігу. Найближчими десятиліттями експерти ВООЗ прогнозують подальше зростання кількості ішемічних інсультів через збільшення числа людей похилого віку та значну поширеність таких факторів ризику: артеріальна гіпертензія, цукровий діабет, ожиріння, куріння та ін. 100–120 тис. людей щорічно хворіють на інсульт в Україні.
Keywords: тези доповідей