Енергетичний обмін та фізіологічні основи харчування - Сухомлінова, Ірина Євгенівна; Кущ, Оксана Георгіївна; Бессараб, Георгій Ігнатович; Морозова, Оксана Валентинівна; Тихоновська, Марина Анатоліївна; Єрьоміна, Алла Кузьмівна; Жернова, Наталія Петрівна; Вотєва, Ванда Євгенівна; Філімонов, Володимир Іванович (Запорізький державний медичний університет, 2014)
Посібник «Енергетичний обмін та фізіологічні основи харчування» складений згідно до Програми по фізіології для вищих медичних закладів України ІІІ – ІV рівня акредитації за спеціальності «Лікувальна справа» 7.110101 та «Педиатрія» 7.110104, напряму підготовки 1101 «Медицина», затвердженною наказом МОН України від 16.04.03 № 239 та навчальним планом, розробленним на принципах Європейської кредитно-модульної системи (ECTS) і затверджений наказом МЗ України від 31.01.2005. Методичний посібник призначений для підготовки та проведення практичної роботи «Енергообмін та фізіологічні основи харчування» студентами медичних університетів медичного факультету за спеціальності «Лікувальна справа» та «Педиатрія», котрі вивчають фізіологію людини за кредитно-модульною системою відповідно до вимог Болонського процесу, що дозволить оптимізувати якість підготовки до занять та здачі тематичних модульних блоків для присвоєння залікових кредитів за темою.
Keywords: фізіологія; физиология; physiology