Медична філософія Луція Аннея Сенеки - Стрюц, Є. В. (Запорізький державний медичний університет, 2021)
Метою дослідження є з'ясування зв'язку філософії Луція Аннея Сенеки з медициною та психотерапією, розкриття його ставлення до хвороби, життя і смерті. Дослідження здійснювалося методами аналізу та синтезу міркувань Сенеки про здоров'я, хворобу, ставлення до страждання та смерті, висловлених у праці "Моральні листи до Луцілія".