Особливостi деформації лівих камер серця у жiнок в стані менопаузи залежно від наявності гіпертонічної хвороби - Колесник, Михайло Юрійович; Соколова, Марина Володимирівна (Запорізький державний медичний університет, 2017)
Мета дослідження – визначити вплив гіпертонічної хвороби (ГХ) на деформацію лівих камер серця у жінок в стані менопаузи. Висновки: Наявність гіпертонічної хвороби у жінок в стані менопаузи сприяє зниженню параметрів деформації міокарда лівих камер серця.
Keywords: гіпертонічна хвороба; деформація; спекл-трекінг; менопауза; тези