Використання спинально-епідурального блоку при багатокомпонентних анестезіях у дітей грудного віку з хірургічною патологією - Курочкін, Михайло Юрійович; Курочкин, М. Ю.; Kurochkin, M. Yu. (Запорізький державний медичний університет, 2013)
Здійснено дослідження гемодинаміки, маркерів стресу у 15 дітей грудного віку з хірургічною патологією, яким застосовано спинально-епідуральну анестезію на фоні багатокомпонентного ендотрахеального наркозу. Контрольну групу склали 24 дитини, яким проводили традиційну атаралгезію. Отримані результати свідчать про безпеку і кращу ефективність інтраопераційної аналгезії у дітей основної групи порівняно з традиційною багатокомпонентною анестезією. Проведено исследование гемодинамики, маркеров стресса у 15 детей грудного возраста с хирургической патологией, которым применяли спинально-эпидуральную анестезию на фоне многокомпонентного эндотрахеального наркоза. Контрольную группу составили 24 ребенка, которым проводили традиционную атаралгезию. Полученные результаты свидетельствуют о безопасности и лучшей еффективности интраоперационной аналгезии у детей основной группы по сравнению с традиционной многокомпонентной анестезией. Haemodynamics and stress markers were studied in 15 infants with surgical pathology, who received spinal-epidural anesthesia against the background of multicomponent endotracheal narcosis. The control group consisted of 24 infants which received traditional ataralgesia. The results testify to safety and better effect of intraoperative analgesia in main group in comparison with traditional multicomponent anesthesia.
Использование спинально-эпидурального блока при многокомпонентных анестезиях у детей грудного возраста с хирургической патологией
Using of spinal-epidural block for multicomponent anesthesias in infants with surgical pathology
Keywords: спинально-епідуральна анестезія; діти грудного віку; хірургічна патологія; атаралгезія; спинально-эпидуральная анестезия; дети грудного возраста; хирургическая патология; атаралгезия; spinal-epidural anesthesia; infants; surgical pathology; ataralgesia