Оригиналы и генерики - конфликт интересов? Клиническая эффективность оригинального клопидогреля (плавикса) и его генериков - Сыволап, В. В.; Франскявичене, Л. В.; Сиволап, Віталій Вікторович (Запорізький державний медичний університет, 2011)
Наведено результати дослідження дезагрегантного ефекту оригінального клопідогрелю і його генериків у хворих на Q-інфаркт міокарда. Доведено, що переведення хворих з генеричних на оригінальний препарат супроводжується додатковим зниженням ступеня АДФ-залежної агрегації тромбоцитів на 14% (р=0,03). Приведены результаты исследования дезагрегантного эффекта оригинального клопидогреля и его генериков у больных Q-инфарктом миокарда. Показано, что перевод больных с генериков на оригинал сопровождается дополнительным снижением степени АДФ-зависимой агрегации тромбоцитов на 14% (р=0,03). The article presents research data of antiplatelet effect of original clopidogrel and its generics in patients with Q-myocardial infarction. It is shown that replacement of generic by original clopidogrel is accompanied in patients by an additional decrease in the degree of ADP-dependent platelet aggregation by 14% (p = 0,03).
Keywords: оригінальний і генеричний клопідогрель; АДФ-залежна агрегація тромбоцитів; Q-інфаркт міокарда; оригинальный и генерический клопидогрель; АДФ-зависимая агрегация тромбоцитов; Q-инфаркт миокарда; original and generic clopidogrel; ADP-dependent platelet aggregation; Q-myocardial infarction